rakastu
fRIIDUUN

Friidu sai alkunsa tiedostavasta hedonismista: meitä ahdisti, että ilmasto muuttuu, mutta tietyistä asioista emme kuitenkaan halunneet luopua. Yksi näistä on herkuttelu: kun valitsemme jäätelön, valitsemme sen maun takia.

Yksikään ympäristöystävällinen vaihtoehto ei ollut riittävän hyvä tyydyttämään himoja, ja päätimme tähdätä korkeammalle; mitä, jos kehitetään itse kasvipohjainen jäätelö, joka on vähintään yhtä hyvää, kuin kermajäätelö?

Siihen meni vuosia, mutta vihdoin keväällä 2023 kauppoihin saapui ensimmäiset Friidu-jäätelöpuikot. Elintarviketieteiden yliopisto-opinnot sai jäädä odottamaan keskeneräisinä, kun etsimme parasta mahdollista reseptiä ja testasimme maun toisensa perään, jotta voisimme lunastaa lupauksemme. Ja niin: heti keväällä yksi jäätelöistämme jopa palkittiin Suomen 3. parhaaksi jäätelöksi.

Me olemme kaksi parikymppistä naisyrittäjää, ja se vaatii välillä veronsa; Friidun olemassaolon tarkoitusta on kyseenalaistettu useammin kuin kumpikaan meistä osaa laskea. Sehän meitä innosti, ja voimmekin ylpeinä luvata, että enää ei tarvitse valita nautiskelun ja ympäristöystävällisyyden välillä. 100% kasvipohjaiset Friidu-jäätelöt on nimittäin kehitetty rakkaudella heille, jotka ansaitsevat kaiken.

<3: Annika & Francesca

Francesca Åström

Chief Executive Friidu

Talous, hallinto, tuotekehitys

Annika Ikonen

Chief Business Friidu

Myynti, markkinointi, mediayhteydenotot
MEIDÄN LUPAUKSEMME:
1. Muutos
2. Asennetta, iloa, kestävää nautintoa
3. Jäätelö heille, jotka ansaitsevat kaiken